Friday, February 3, 2012

our first trip.. lots of fun.. :)

hai..
hari ni aku nak upload gambar2 time trip yang kitorang pergi sabtu baru2 ni..
act, trip tu dbuat utk nak pergi karnival 'jom masuk u ' di kuala terengganu..
tapi gambar kat karnival tu tak ade..
sebab tak sempat nak ambek..
crowded gile time tu, so tak sempat la nak ber picture2 bagai ni kan..

kitorang bertolak dalam pukul 8.00 pagi...

ni time nak pergi kot.. :) kitorang pergi naik bas.. sewa bas.. so, bas tu kitorang yg punya la hari tu..

ragam dalam bas.. :) cik jihah and aku..

cik mira and cik mardi..

cik fiza, cik peah, and cik fana..

cik diana and cik ain..

cik sanah..

act, ramai lagi perempuan yg pergi.. tapi gambar yg diambil cume ini shaje.. :)
.

zack and faris amzar..

haraz and amir..

mustaqim..

ariff @ judin..

youq and his friend.. aku tak tau name pe kawan dye tu.. tak ingat nak tye or lebih spesifik, tak sempat nak berkenalan..

jejaka pon ramai lagi yg pergi tapi gambar banyak ni je yang ade.. :)

and the most important person utk trip kali ni ialah...

pak cik yang bawak bas.. :) kalau dye tak ade, tak dapat la kitorang jalan kan..

kitorang sampai dekat karnival tu dalam pukul 11.00 pagi..
and duk sana sampai pukul 3.00 petang maybe..

pastu, kitorang singgah kat masjid terapung utk sembahyang.. :) sebab tak sempat nak smbhyang time kat karnival tu.. sesak sangat..

cik kak nk pi sembahyang..


otw balik..

mula-mula, kitorang rancang nak pergi pantai and satu tempat lagi ( tak tau name).. tapi disebabkan hujan and nak tukar plan, so, tak jadik la..

pastu, kitorang direct terus pi mesra mall.. sebab geng2 ni cakap nak stay lame kat mesra mall...

bila sampai mesra mall je, first tempat kitorang serbu, cinema.. :)

aku, mirah, amir, youq, mezar, haraz, judin, kwan farouq, peah, fana and fiza pi tengok cter 'sumpahan kum kum' kalo tak silap aku la.. aku bukannye ingat sangat tajuk cter tu ape kan..

then, .

kitorang pi main bowling.. tapi aku and cik mirah tak main..

geng2 ni pon main bowling asyik masuk longkang gak.. tapi best gak la tengok..

semangat tu ade.. biar tak bape pandai pon.. :)

cik mardi tunggu turn..

cik mirah tak main pon.. tapi cik sam main..

jejaka pon main jugak.. :)

aku pon juz tengok saje je orang main bowling.. sebab aku tak suke bowling.. :) tapi aku main game lain..

ni la game aku main.. :)

act, aku tak pandai pon main.. tapi kalo berlagak tu boleh la.. hehe..

cik mira pandai ke??? hahahaha.. nak tergelak aku bile ingat kisah disebalik game ni.. :)

then, pas main, kitorang pi makan2, tapi aku tak makan.. juz beli burger je.. :)

kitorang balik dalam pukul 9.30 malam kut.. tak ingat dah.. :)
malam pulak takde picture..

then kitorang balik dengan happy nye..

insyaallah, kalo ade mase and duit, maybe kitorang akan buat trip lagi.. :)
tapi mirah rancang nak buat trip ke kelantan mybe ke pantai cahaya bulan..
tapi tu kalo tak ade aral melintang la.. :)

picture2 time trip ni separuhnye bukan aku yang snap..
aku duk tido je.. :) so, tak ade mase nk snap2 picture..

credit : to faris hadi for all this pictures..

ok.. see u next time la..
harap trip akan datang menjadik la..

insyaallah..
.

3 comments:

wasabi.senpai said...

ohh.sebelah farouq tuhh namanya syahiran. ex alamin

::hasanah:: said...

kin,hudoh pic aku..faris ah ni,pepepon aku enjoy giler ary tu :D

cik archyhis said...

wasabi.senpai- owh.. ok.. tak sempat nk tye dye sebab dye mcm pendiam sket.. :) anyway, thanks ya..

hasanah- haha.. tu r candid picture.. ok pe.. tu r.. enjoy la jugak.. :)