Thursday, April 19, 2012

zaman sekolah and zaman perubahan fesyen baju sekolah.. (entry bergambar)

salam.. 

tadi aku 'tertengok' la album2 lame aku dari aku sekolah rendah sampai la habis sekolah.. bila aku tengok2 tu kan.. terasa jugak la rindu zaman sekolah.. rindu nak gelak2 dengan kawan2.. rindu nak makan-maka kat kantin sama-sama.. tapi yang paling aku tak rindu sekali bila time ade homework.. ALLAH saje yg tau macam mana malas nye aku nak buat homework.. 

tapi semalas-malas aku pon, aku buat la jugak kerja sekolah kan.. tapi kadang-kadang selalu jugak aku tipu cikgu-cikgu aku sebab pasal homework ni.. aku rasa kan ada 1 ayat yang paling famous yg aku selalu gune zaman aku sekolah hari tu and aku rasa ayat ni sejak dulu sampai sekarang laku lagi kottt..


"cikgu, kita tak bawak buku tapi kita siap dah kerja sekolah tu.. serius la cikgu.. "


hahaha.. paling tak leh blah nye siap wat muka macam nak nanges gitu.. haha.. muka macam nak kena lempang je.. hahaa.. okla.. aku malas nak merepek banyak sangat.. layan la gambar zaman sekolah aku ni.. tapi aku rasekan ni jugak zaman perubahan fesyen aku.. hahaha.. 

ni zaman sekolah rendah tahun 2005.. act, banyak lagi gmbar tapi ni je yg tinggal.. sadissss..

ni pulak taun 2006..kau nak tau aku yg mana satu?? haha..


taun 2007 aku tak jumpa gambar.. haha.. 



 ni pulak taun 2008 tak silap aku.. time lawatan kat kuala lumpur.. :) mase tu baju sukan sekolah aku tak seragam lagi and sebenarnya aku rumah merah tapi aku tak ingat kenapa aku pakai baju rumah kuning.. entah baju sape aku rembat pon aku tak tau.. :)

sengetkan kepala anda.. haha.. ni taun 2009.. form 3.. :) time ni lawatan kat melaka..

act, sepatutnya tahun 2007- 2009 aku kene pakai tudung colour biru muda sebab aku ni pengawas perpustakaan tapi aku tak pakai.. aku rela pkai tudung putih lagi.. sebab aku tak suka warna biru muda tu + burokkk!!!!!!! haha...

taun 2010.. form 4 haa!! tahun ni uniform aku berubah lagi.. haha.. gambar kiri tu time aku aku join lawatan kat kuala terengganu and sebelah lagi tu time aku lepak kat tangga sekolah sebab malas nak dengar perhimpunan kat dewan.. hahaa...

ni seniour year.. haha.. form 5.. 2011.. berubah lagi baju aku... tahun ni aku jadi pengawas sekolah pulak.. hehe.. aku rase kan tahun ni yg paling banyak aku masuk activity.. hehe.. 

and last picture..

ni la unit beruniform yg aku masuk dari form 1- form 5.. ST.JOHN AMBULAN.. time ni aku main baby2 ngn kawan2 aku sambil duk dengar ceramah kat masjid.. hehe.. 

aku rasakan makin bertambah tahun, makin gila-gila jadiknya perangai aku.. haha... tapi seronok jugak bila banyak kenangan ni.. hehe.. aku rasa time aku ni tak la skema sangat time skolah.. cewahhh.. haha.. kaki ponteng jugak la.. takpe.. ponteng la selagi tak tertangkap kan.. 

ok la.. 
sampai disini saja warkah aku kali ni..cewahhhh ayat.. lantak la.. nanti2 kalo ape2 hal aku update lagi ye.. 

salam..

7 comments:

ilham budiman said...

haha! ok aku rindu nok msuk koloh rendoh mula XD

cik archyhis said...

haha.. tu r.. zaman sekoloh rendoh best gile kott..

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

tengok gambar dia waktu sekolah membuatkan OE pun teringat jugak waktu OE sekolah.
samalah kita, dah makin besar makin ikut kepala sendiri dan gila2.
best best best. ^^

cik archyhis said...

tu la.. makin besar makin tak betul perangai.. haha.. memang best pon.. :)

J!eHaH said...

haha....da besar main baby2 lagi dlm masjid plop tu...spe la tu???

cik archyhis said...

nok wat gane mase tu akal dok matang agi.. haha

Anonymous said...

Akak beli kat mana baju pss akak?